Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bronnen: gesprekken overname vastgoedtak Evergrande opgeschort

Bronnen: gesprekken overname vastgoedtak Evergrande opgeschort
19 okt 2021 om 05:55

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) – Onderhandelingen over een overname van de vastgoedtak van Evergrande door branchegenoot Hopson Development zijn opgeschort. Dat meldt informatieleverancier REDD op basis van meerdere bronnen. De Chinese provincie Guangdong, met Shenzhen en Guangzhou als belangrijkste steden, zou de overname niet steunen. Eerder leek er een deal in de maak om kapitaal op te halen voor het wankelende vastgoedbedrijf Evergrande.

Volgens eerdere berichtgeving van Chinese media wilde Hopson voor omgerekend 4,3 miljard euro een belang van 51 procent nemen in de vastgoedtak van het bedrijf. Evergrande, Hopson en de provincie Guangdong reageerden niet op verzoeken van commentaar van persbureau Bloomberg.

Het in opspraak geraakte Evergrande kampt met een enorme schuldenlast. Er wordt gevreesd voor een domino-effect van faillissementen als het bedrijf omvalt. Als oorzaak voor de problemen in de sector wordt onder meer gewezen naar strengere financieringsregels vanuit de Chinese overheid.

Eerder deze maand werd bekend dat ook andere bedrijven in de Chinese vastgoedsector kampen met schuldenproblematiek. Vastgoedontwikkelaars Fantasia Holdings en Sinic misten deadlines voor het afbetalen van schulden. Bij Fantasia zijn twee bestuurders opgestapt.

Vanuit de Chinese centrale bank klonken afgelopen weekend geluiden die geruststellend waren bedoeld. Gouverneur Yi Gang verklaarde dat wanbetalingen door “mismanagement” van sommige bedrijven een uitdaging vormen voor de Chinese economie, maar dat de autoriteiten scherp zullen toezien dat ze geen gevaar vormen voor het hele financiële systeem.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.