Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Waarde bitcoin kruipt richting recordhoogte

Waarde bitcoin kruipt richting recordhoogte
18 okt 2021 om 08:42

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – De waarde van de bitcoin is maandagochtend licht gestegen. Rond 10.30 uur was de belangrijkste cryptomunt ruim 62.000 dollar waard. Daarmee kruipt de bitcoin richting de recordwaarde van 64.870 dollar (zo’n 56.000 euro) die in april werd bereikt.

De waarde van ’s werelds bekendste digitale munt stijgt mogelijk door de verwachting dat de Amerikaanse autoriteiten toestemming gaan geven aan de lancering van een zogeheten exchange-traded fund (ETF) op basis van de bitcoin. Een ETF, ook wel tracker genoemd, volgt de koers van een index, in dit geval de bitcoin. Daardoor zou de cryptomunt voor meer beleggers bereikbaar worden.

De bitcoin steeg volgens CoinMarketCap, dat de koersen van digitale munten bijhoudt, de afgelopen 24 uur met meer dan 2 procent. De digitale munt won de afgelopen zeven dagen zo’n 10 procent aan waarde. De afgelopen weken is de koers van de bitcoin aan een flinke opmars bezig, nadat die eerder nog onder de 40.000 dollar was gezakt. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van de bitcoin meer dan verdubbeld.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.