AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 18 oktober 2021 18:24

Shell krijgt extra Britse energieklanten na omvallen concurrenten

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasbedrijf Shell heeft bij zijn Britse energieleverancier Shell Energy weer honderdduizenden nieuwe klanten gekregen. Shell werd door de Britse toezichthouder Ofgem aangewezen om de klanten van de energiebedrijven Pure Planet, Daligas en Colorado Energy over te nemen. Die gingen failliet als gevolg van de hoge prijzen voor gas en stroom.

In totaal waren de drie bedrijven goed voor 252.000 klanten. In september wees Ofgem Shell Energy al aan om de klanten van Green Supplier, met in totaal 255.000 huishoudens, over te nemen. Daarmee is het klantenbestand van Shell in minder dan een maand met haast 60 procent gegroeid.

Shell Energy moet ook de abonnementen van de klanten overnemen, wat betekent dat de toestroom van klanten waarschijnlijk voor verliezen zorgt. Dankzij moederbedrijf Shell heeft de energieleverancier wel meer financiële armslag. De stap naar de Britse consumentenmarkt kost Shell evenwel vooralsnog alleen maar geld. Vorig jaar leed de energieleverancier vanwege tegenvallende marktomstandigheden al een verlies van 138 miljoen pond, omgerekend ruim 163 miljoen euro. Desondanks wil Shell actief blijven op de consumentenmarkt. Ook in Nederland wordt het bedrijf actief als energieleverancier.

Door de hoge energieprijzen zijn sinds begin dit jaar al meerdere Britse energiebedrijven omgevallen. In de meeste gevallen gaat het om kleinere ondernemingen die hun klanten hadden gelokt met scherpe prijzen. Door de sterke prijstoenames lukte het hen niet meer om stroom en gas in te kopen die goedkoper was dan wat hun klanten betaalden en leden ze verliezen. De Britse krant The Guardian meldt maandag dat Goto Energy failliet is gegaan. Dat is het zestiende Britse energiebedrijf van het jaar dat bankroet is.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Aardgas, Faillissement, Nederland, Colorado-staat, Royal-dutch-shell, Krant, Office-of-gas-and-electricity-markets, Verenigd-koninkrijk

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt