Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ebusco maakt bandbreedte uitgifteprijs beursgang bekend

Ebusco maakt bandbreedte uitgifteprijs beursgang bekend
18 okt 2021 om 08:33

Ebusco heeft maandag de prijsvork voor de uitgifteprijs van zijn aanstaande beursgang vastgesteld op 21,50 tot 24,50 euro per aandeel.

Dit zou de ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van emissievrije elektrische bussen en oplaadsystemen waarderen op ruim 1,3 miljard euro.

Institutionele beleggers kunnen vanaf vandaag tot en met 21 oktober inschrijven op de beursgang.

Ebusco hoopt 300 miljoen euro op te halen. De opbrengsten van de beursgang wil Ebusco gebruiken voor zijn internationale expansie- en groeistrategie, die is gericht op de elektrificatie van de wereldwijde busvloot.

Fondsbeheerder Teslin en Alychlo van de Belgische miljardair Marc Coucke hebben al aangegeven in te willen schrijven op de beursgang.

Ook ING Corporate Investments Participaties heeft laten weten mee te doen aan de beursgang voor een bedrag van 32,5 miljoen euro. Ook enkele andere institutionele beleggers en family offices hebben hun interesse getoond, aldus Ebusco.

ING heeft momenteel een belang van 25 procent in de onderneming, terwijl Van der Valk Investments circa 30 procent in handen heeft. Bijvelds houdt het resterende belang van 45 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.