Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Philips verlaagt outlook naar marktverwachting

Beursblik: Philips verlaagt outlook naar marktverwachting
18 okt 2021 om 08:18

Philips heeft maandag de outlook voor 2021 verlaagd en zit nu op het niveau die analisten al aanhielden voor dit jaar. Dit bleek maandag uit een reactie van analisten van Jefferies.

Philips wees maandag op aanhoudende corona-onzekerheid en merkte op dat de druk op de aanvoerketen is toegenomen. Dit zal ook in het vierde kwartaal aanhouden.

Philips rekent daarom voor 2021 op een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei met een “bescheiden” verbetering van de aangepaste EBITA-marge.

Het Nederlandse healthtechbedrijf ging eerder nog uit van een vergelijkbare omzetgroei van laag enkelcijferig tot circa 5 procent en een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 basispunten.

Volgens Jefferies is de nieuwe outlook van Philips in lijn met de huidige verwachtingen van de analisten. De consensus zit op een verbetering van de EBITA-marge met 30 basispunten, terwijl de zakenbank rekent op 35 punten.

Vermoedelijk zal het aandeel Philips vanochtend onder druk staan, schreef Jefferies. De bank heeft een koopadvies met een koersdoel van 55,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.