Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijzen nu al acht weken op rij aan het stijgen

Olieprijzen nu al acht weken op rij aan het stijgen
15 okt 2021 om 08:58

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – De olieprijzen zijn nu al acht weken op rij aan het stijgen, dankzij de sterke vraag en het beperkte aanbod op de oliemarkt. Daarmee liggen de olieprijzen op koers voor de langste periode van stijgingen sinds 2015.

De prijzen hebben de hoogste niveaus in jaren bereikt door de grote vraag naar olie vanwege het sterke economische herstel van de coronacrisis. Daar komen nog de tekorten aan steenkool en gas in Azië en Europa bovenop, waardoor energiebedrijven overstappen op aardolie om de productie op gang te houden. Dat jaagt de vraag nog verder aan.

De prijs van een vat Brentolie (van 159 liter), de maatstaf voor olie uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika, nadert nu de 85 dollar. De prijs van Amerikaanse WTI-olie (West Texas Intermediate) ligt op circa 82 dollar per vat. Analisten sluiten niet uit dat de olieprijzen de komende tijd nog verder stijgen, mogelijk tot wel 100 dollar per vat.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) stelde donderdag zijn verwachting voor de wereldwijde olievraag voor dit en volgend jaar opwaarts bij.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.