Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Flink meer omzet en winst voor Goldman Sachs

Flink meer omzet en winst voor Goldman Sachs
15 okt 2021 om 14:57

Goldman Sachs heeft in het afgelopen kwartaal zowel de inkomsten als de winst zien stijgen. Dat bleek vrijdag uit de resultaten van de Amerikaanse zakenbank.

De winst steeg in het derde kwartaal op jaarbasis hard, van 3,2 miljard naar 5,3 miljard dollar, met een winst per aandeel van 14,93 dollar. De inkomsten stegen dan ook met 26 procent van 10,8 miljard naar 13,6 miljard dollar.

Op kwartaalbasis daalden de inkomsten wel met 12 procent. In het tweede kwartaal lagen deze op 15,4 miljard dollar. Echter ook toen verdiende Goldman 5,3 miljard dollar.

Met deze resultaten overtrof de bank de verwachtingen van analisten verzameld door FactSet ruimschoots. Zij rekenden gemiddeld op 10,14 dollar winst per aandeel en 11,7 miljard dollar aan inkomsten.

Goldman was goed te spreken over de investment bank, dat één van de beste kwartaalomzetten in de geschiedenis realiseerde. Vermogensbeheer presteerde juist wat minder, aldus de bank.

De operationele kosten van Goldman liepen op jaarbasis op met 6 procent. Op kwartaalbasis was sprake van een afname met 24 procent.

Goldman moest afgelopen kwartaal nog eens een voorziening treffen van 175 miljoen dollar voor slechte leningen. Dit is wel minder dan de 278 miljoen dollar vorig jaar, maar in het tweede kwartaal van dit jaar was er sprake van een vrijval.

Het aandeel Goldman Sachs noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs in New York zo’n 2 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Goldman Sachs

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.