Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Shell

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Shell
15 okt 2021 om 07:20

Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 20,50 naar 25,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een groot sectorrapport van de zakenbank.

Volgens analist Henry Tarr zijn olie-aandelen momenteel erg goedkoop en zullen de analistenconsensussen de komende periode worden verhoogd om de oplopende olieprijs mee te nemen. “Brent noteert momenteel boven de 80 dollar per vat en de Europese gasprijs en de Aziatische spotprijs voor LNG naderen recordniveaus”, aldus de analist.

Shell is volgens Tarr goed gepositioneerd om te profiteren van de huidige marktomstandigheden. Hedges en onderhoud maken volgens de analist dat Shell nog niet optimaal heeft weten te profiteren van de hoge prijzen voor LNG, maar van de oplopende olie- gasprijs in Europa profiteert Shell wel flink, volgens Berenberg.

Tarr rekent dan ook op een sterk derde kwartaal. Hij mikt op een rendement op de vrije kasstroom van 13 procent in 2022 bij een prijs van 75 dollar voor een vat Brent. En hiervan zal de aandeelhouder ook profiteren, aldus Tarr. Shell zal volgens hem volgend jaar voor 5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

Het aandeel Shell sloot donderdag op 20,66 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Sligro

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.