Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Citigroup boekt meer winst ondanks lagere inkomsten

Citigroup boekt meer winst ondanks lagere inkomsten
14 okt 2021 om 14:50

Citigroup heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt, geholpen door een  vrijval van voorzieningen, terwijl de inkomsten licht daalden, mede door een snellere afbetaling van creditcardschulden. Dat maakte de Amerikaanse bank donderdagmiddag bekend.

De winst steeg met 48 procent van 3,15 miljard naar 4,64 miljard dollar, mede omdat er 192 miljoen dollar meer vrijviel uit de voorzieningen voor oninbare leningen, dan er aan nieuwe voorzieningen moesten worden genomen. Een jaar eerder stopte de bank nog 2,4 miljard dollar in deze stroppenpot.

De inkomsten daalden licht, van 17,30 miljard naar 17,15 miljard dollar. De daling vond plaats bij de consumentenbank, waar de inkomsten 13 procent lager uitvielen dan een jaar eerder. De daling werd vooral veroorzaakt door een desinvestering in Australië, zei Citigroup. Maar ook in Noord-Amerika daalden de inkomsten met 4 procent op jaarbasis, omdat Amerikanen hun creditcard-schulden sneller afbetaalden.

“Hoewel sterkere balansen van consumenten de kredietverlening hebben geraakt, zie we hogere consumentenbestedingen bij al onze kaarten”, zei CEO Jane Fraser.

Bij de grotere divisie Institutional Clients groeiden de inkomsten juist met 4 procent tot 10,79 miljard dollar. Dit was vooral te danken aan het aandelenbedrijf en de zakenbank, terwijl de vastrentende activiteiten juist minder opleverden.

De operationele kosten stegen met 5 procent tot 11,5 miljard dollar. Het leningenboek was stabiel, na de verkoop van de Australische consumentenbank.

Het aandeel Citigroup lijkt ruim 2 procent hoger te gaan openen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Citigroup

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.