Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl zakt op Damrak na resultaten

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl zakt op Damrak na resultaten
13 okt 2021 om 08:03

AMSTERDAM (ANP) – Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway werd woensdag flink lager gezet op de Amsterdamse beurs na publicatie van de resultaten. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, dat hard is gegroeid sinds de uitbraak van de coronapandemie, zag de ordergroei in het afgelopen kwartaal flink vertragen ten opzichte van het tweede kwartaal. De toeleverancier van apotheken en ziekenhuizen Fagron, die ook met cijfers kwam, moest het eveneens ontgelden.

Just Eat Takeaway was de grootste daler bij de hoofdbedrijven op het Damrak, met een verlies van 4 procent. Het concern verwerkte in het derde kwartaal 266 miljoen bestellingen. Dat is 25 procent meer dan een jaar geleden, maar minder dan in het tweede kwartaal van 2021. Volgens topman Jitse Groen is de groei in het derde kwartaal sterk gebleven, ondanks dat het grootste deel van de wereld terugkeert naar het leven van voor de coronapandemie. Analisten en beleggers hadden echter op meer gerekend.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 770,83 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 1051,77 punten. De beurzen in Parijs en Londen daalden tot 0,5 procent. De Duitse DAX won 0,2 procent.

Omzetverwachting

In de MidKap verloor Fagron 3,1 procent. Het bedrijf zag de omzet in het derde kwartaal stijgen en handhaafde zijn omzetverwachting voor het hele jaar. Wel werd de onderneming iets voorzichtiger over de winst door het trage herstel van de planbare zorg in Europa.

Investeerder HAL zakte 2,2 procent na het nieuws dat Coolblue zijn beursgang tot nader order heeft uitgesteld vanwege de huidige onzekerheid op de financiële markten. De webwinkel, waarvan HAL 49 procent bezit, wilde eigenlijk deze maand naar de beurs in Amsterdam. Envipco steeg dik 7 procent. De producent van statiegeldsystemen gaat meer dan 300 machines plaatsen bij supermarkten in de Amerikaanse staat Connecticut, waar de wetgeving voor statiegeld is aangescherpt.

Luxegoederen

In Frankfurt steeg SAP 2,8 procent. Het Duitse softwareconcern schroefde zijn verwachtingen opnieuw op, na een sterk derde kwartaal. In Parijs won LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) 0,9 procent. De Franse producent van luxegoederen heeft ook in het derde kwartaal goede zaken gedaan met de verkoop van onder meer dure handtassen van het merk Louis Vuitton en mode van Christian Dior.

De euro was 1,1548 dollar waard, tegen 1,1533 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 80,43 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 83,24 dollar per vat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.