Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen sluiten lager

Europese beurzen sluiten lager
12 okt 2021 om 19:08

De Europese beurzen zijn dinsdag licht lager gesloten, omdat beleggers nog altijd niet gerust waren over de snelheid waarmee de prijzen stijgen en de risico’s hiervan voor het monetaire beleid van de grote centrale banken.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot dinsdag rond het middaguur een min van 0,1 procent op 455,00 punten. De Duitse DAX verloor 0,34 procent tot 15.14,87  punten. De Franse CAC 40 daalde 0,34 procent naar  6.548,11 punten. De Britse FTSE daalde 0,23 procent naar 7.130,23 punten.

“De luchtvaartsector zette de markt onder druk met IAG en Ryanair in negatief terrein nadat easyJet een verlies van iets meer dan 1,1 miljard pond voor het hele jaar meldde”, zei Michael Hewson van CMC Markets. “De cijfers waren niet helemaal slecht maar de update laat zien met welke uitdagingen de sector  kampt.”

Vooral de Duitse ZEW-index over oktober was een punt van aandacht. De verwachtingsindex daalde in september al fors, en in oktober ging deze nog eens van 26,5 naar 22,3, waar door economen een stand van 24,00 was verwacht.

In de Verenigde Staten was het dinsdag met macro-economische publicaties rustig. Het vertrouwen in het kleinbedrijf over september daalde van 100,1 tot 99,1.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0, procent in het groen op 80, dollar, terwijl voor een november-future Brent 83, dollar werd betaald, een stijging van 0, procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1540. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1559 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1557 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De Franse bank Société Générale zal de retailactiviteiten fuseren met Crédit du Nord, hetgeen een verlies van 3.700 banen in de komende jaren met zich meebrengt. Société Générale sloot 0,7 procent lager.

EasyJet heeft in het afgelopen kwartaal het verlies fors teruggebracht en is positief gestemd over het komende boekjaar. Het aandeel verloor 3,5 procent. Ook andere luchtvaartmaatschappijen hadden het lastig. Air France-KLM verloor 1,4 procent.

Outokumpu heeft in het derde kwartaal meer winst behaald dan verwacht. Het aandeel steeg 5 procent in Helsinki.

In Londen daalden de mijnbouwersaandelen Anglo American, Antofagasta en BHP met 1 tot 2 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen bleven dinsdag rond het sluiten van Europa dicht bij huis. De S&P500 steeg 0,1 procent tot 4.365 punten en de Nasdaq klom 0,15 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.