Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

China pakt omzeilen van gamewetgeving aan

China pakt omzeilen van gamewetgeving aan
11 okt 2021 om 06:36

BEIJING (ANP/RTR) – De Chinese overheid gaat het omzeilen van de nieuwe gamewetgeving in het land aanpakken. Eerder dit jaar werden regels ingesteld waarmee verslaving bij minderjarigen moet worden voorkomen. Zo mogen jongeren maximaal drie uur per week online gamen.

Er zijn manieren waardoor minderjarigen toch langer kunnen gamen. Chinese handelsplatformen bieden verhuur en verkoop aan van game-accounts. Die praktijken zullen volgens een staatsmedium worden aangepakt. Gamebedrijven zijn “medeverantwoordelijk voor de gezonde groei van de volgende generatie”, schreef staatskrant People’s Daily.

De aanval van de Chinese autoriteiten op de gamesector begon in augustus. Een staatskrant schreef toen dat veel tieners verslaafd zijn. Spelletjes werden “spiritueel opium” genoemd. China is de grootste markt ter wereld voor videospellen.

De overheid maakt zich al jaren zorgen over gameverslaving. Er zijn klinieken in het land die therapie en militaire oefeningen combineren voor Chinezen die kampen met een verslaving.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.