Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABN AMRO versimpelt organisatie en benoemt nieuwe bestuurders

ABN AMRO versimpelt organisatie en benoemt nieuwe bestuurders
11 okt 2021 om 06:58

AMSTERDAM (ANP) – ABN AMRO vereenvoudigt naar eigen zeggen zijn organisatiestructuur. De vier huidige divisies worden vervangen door drie nieuwe afdelingen. Daarnaast worden er drie nieuwe bestuurders benoemd. Twee daarvan zijn al bekend. Voor de derde bestuurder staat een vacature open.

ABN AMRO kende tot nu toe vier onderdelen: Retail Banking, Private Banking, Commercial Banking en Corporate & Institutional Banking. In de nieuwe structuur gaat het om drie divisies. Personal & Business Banking, Wealth Management en Corporate Banking.

Choy van der Hooft-Cheong en Dan Dorner worden benoemd als nieuwe leden van het bestuur van de bank. Zij gaan beiden als commercieel directeur aan de slag. Van der Hooft-Cheong en Dorner werkten allebei al voor ABN AMRO. De derde bestuurder moet dus nog worden gevonden. De benoemingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder.

Tegenover de komst van drie nieuwe bestuurders staat ook het vertrek van drie van hen. De termijn in de zogeheten Executive Committee van Pieter van Mierlo en Frans van der Horst die aan het hoofd stonden van Private Banking en Retail Banking, liep af en zij verlaten het bestuur. De huidige topman van Corporate & Institutional Banking, Rutger van Nouhuijs zet zijn carrière voort buiten ABN AMRO.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.