AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP zaterdag, 9 oktober 2021 09:42

Nederlanders hoeven straks niet meer in quarantaine in Singapore

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Nederlanders die naar Singapore afreizen hoeven vanaf 19 oktober niet meer in quarantaine. De stadstaat maakte bekend dat het zijn plannen om de maatregelen voor gevaccineerde reizigers af te bouwen doorzet, ondanks de strijd tegen een oplaaiend coronavirus. Nu nog moeten Nederlanders die in Singapore aankomen 7 tot 10 dagen in quarantaine

Naast Nederlanders gelden de soepelere regels straks ook voor gevaccineerde Amerikanen, Britten, Italianen, Denen, Canadezen, Fransen en Spanjaarden. Voor Zuid-Koreanen geldt de versoepeling vanaf 15 november, aldus de regering. Het aantal verplichte coronatests zal ook worden teruggebracht van vier naar twee, waardoor de kosten en het ongemak volgens de autoriteiten kunnen worden beperkt.

De maatregel is een belangrijke stap in de heropening van Singapore. De stadstaat nam eerder afstand van de "Covid Zero"-aanpak die nog steeds wordt gevolgd door andere landen zoals het andere belangrijke financiële centrum in Azië, Hongkong.

De aankondiging volgt op het moment dat het coronavirus in Singapore hard om zich heen grijpt. De afgelopen dagen werden steevast meer dan 3000 nieuwe besmettingen per dag gemeld. Toch zet Singapore de versoepelingen door. De regering vertrouwt op de hoge vaccinatiegraad. Bijna 85 procent van de mensen is volledig ingeënt. Daarnaast zijn de klachten bij de meeste van de infecties mild.

Volgens de Singaporese minister van Vervoer zal het land in eerste instantie dagelijks maximaal 2500 reizigers uit de negen landen verwelkomen. Hij zei ook dat de landen die het betreft in de top 20 staan van belangrijkste handelspartners van Singapore. Volgens de minister is het belangrijk dat er weer snel contact wordt opgenomen.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Frankrijk, Nederland, Azie, Italie, Verenigde-staten, Hongkong, Singapore, Spanje

De Aandeelhouder TV

maart 28, 2023

Hoge marge en geen concurrentie voor nieuwe medicijn Pharming

maart 28, 2023

Olieprijs en Apple in de lift | 28 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2023

PROSUS in bodempatroon – 27mrt23

maart 27, 2023

AEX: Zakken we terug naar de 700 punten?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:39

  Japan en VS kondigen handelsovereenkomst voor EV-batterijen aan

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 15:09

  Put opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 11:11

  AEX vormt lagere top, maar bodemvorming bij aandeel Coinbase

 • 08:06

  First Citizens koopt groot deel van Silicon Valley Bank

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

 • 15:39

  LYNX Beursflash: Zijn Rabobank Certificaten een interessante belegging? 

 • 10:42

  Aandeel L’Oréal: De stieren gaan “all in”

Masterclasses

 • 18 april

  De feiten en fabels van duurzaam beleggen

Columns

Nieuw
27 mrt 15:30 Matthias Baccino

Financiële onafhankelijkheid voor iedereen

27 mrt 11:21 Cees Smit

Column: Reserve Bankencrisis

26 mrt 11:54 Nico Inberg

Waar kan koers Pharming heen?