Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: Randstad lijkt trend uit tweede kwartaal voort te zetten

Uitgelicht: Randstad lijkt trend uit tweede kwartaal voort te zetten
8 okt 2021 om 18:45

Randstad heeft in het derde kwartaal van dit jaar beduidend meer omzet en resultaat weten te boeken, zowel op jaarbasis als vergeleken met het tweede kwartaal, toen de onderneming de coronacrisis al definitief achter zich leek te hebben kunnen laten. Dit blijkt uit de analistenconsensus voor de aanstaande kwartaalcijfers. 

De analisten mikken gemiddeld op een omzet van 6,18 miljard euro tegen 5,17 miljard een jaar eerder en 6,08 miljard in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat zou op jaarbasis een autonome omzetgroei per werkdag impliceren van 19,8 procent, aldus de consensus.

Het operationeel resultaat (EBITA) voor eenmalige posten wordt voor het derde kwartaal op gemiddeld 280 miljoen euro geschat, tegen 199 miljoen euro een jaar eerder en 260 miljoen euro vorig kwartaal. De bijbehorende marge is naar verwachting gestegen van 3,9 procent naar 4,5 procent. Over het tweede kwartaal was dit al 4,3 procent.

Analisten van Deutsche Bank merkten op dat de aantallen vacatures hoog blijven in een aantal landen. “Dat bewijst dat de vraag naar arbeid robuust blijft”, aldus de bank. En die vraag is volgens de analisten ook breed gedragen door veel sectoren. “Van IT tot logistiek.” En in de VS stijgen de lonen in deze sectoren ook, voegde de bank toe. “Tevens blijft de vraag naar uitzendkrachten stabiel.” Kortom, volgens Deutsche bank worden de vooruitzichten voor uitzenders alleen maar beter, en dan is de waardering van Randstad in de ogen van de analisten simpelweg te laag. De bank ziet het aandeel Randstad tot boven de 71 euro stijgen. 

Randstad publiceert de resultaten over het derde kwartaal op donderdag 21 oktober voorbeurs.

Het aandeel Randstad was afgelopen week de koploper in de AEX met een weekwinst van 6,7 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.