Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dick Benschop gaat langer door als topman van Schiphol

Dick Benschop gaat langer door als topman van Schiphol
8 okt 2021 om 08:17

SCHIPHOL (ANP) – Dick Benschop gaat langer door als topman van Schiphol. De raad van commissarissen van de luchthaven heeft hem benoemd voor een tweede termijn van vier jaar. Dat betekent dat hij nog tot in 2026 actief blijft voor de Royal Schiphol Group, waartoe onder meer ook Rotterdam The Hague Airport behoort.

Volgens Louise Gunning, de voorzitter van de commissarissen, heeft Benschop het de afgelopen jaren goed gedaan, terwijl de coronapandemie voor “de moeilijkste omstandigheden denkbaar” zorgde in de luchtvaart. Zelf is Benschop “zeer blij” met het in hem gestelde vertrouwen. Hij is naar eigen zeggen ook uitermate gemotiveerd om het “voor Nederland zo belangrijke herstel van Schiphol” verder vorm te geven. Dan gaat het volgens hem ook om een verbetering van de leefomgeving en beslissende stappen in de verduurzaming van de luchtvaart.

De inmiddels 63-jarige Benschop was in het verleden namens de PvdA staatssecretaris voor Europese Zaken in het tweede kabinet-Kok. Later ging hij aan de slag bij olie- en gasconcern Shell. Hij was van 2011 tot eind 2015 president-directeur van Shell Nederland. Zijn tweede termijn bij Schiphol gaat in op 1 mei volgend jaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.