AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 7 oktober 2021 04:09

Democraten lijken in te stemmen met verhoging schuldenplafond VS

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Democraten en Republikeinen in de Amerikaanse senaat lijken steeds dichterbij een overeenkomst te komen over de hoogte van het Amerikaanse schuldenplafond. Een voorstel van de Republikeinse senaatsfractie Mitch McConnell werd woensdag goed ontvangen door de Democraten, al is het nog altijd niet duidelijk of zij ermee instemmen. Een stemming werd woensdag uitgesteld.

McConnell stelde voor om het schuldenplafond tot in december te verhogen, maar dat biedt slechts tijdelijk soelaas. De Amerikaanse regering nadert bijna de grens van het totale bedrag dat ze mag lenen. Als het plafond van 28,4 biljoen dollar niet snel wordt opgehoogd, kunnen de Verenigde Staten voor 18 oktober waarschijnlijk niet meer aan alle financiële verplichtingen voldoen.

De kwestie is al weken een fel twistpunt tussen Amerikaanse Congresleden. De zenuwen over een Amerikaanse overheid die zonder geld komt te zitten namen op de beurzen steeds meer toe. Het compromis dat McConnell aanbod zorgde duidelijk voor opluchting op Wall Street. De Democratische senator Bernie Sanders, die de Republikeinen verweet "keer op keer niets te doen om deze crisis het hoofd te bieden" zei dat McConnell "eindelijk het juiste heeft gedaan".

In een speech legde ook de Amerikaanse president Joe Biden de schuld van de impasse duidelijk bij de Republikeinen. Hij wees erop dat Democraten in het Huis van Afgevaardigden al een voorstel voor het verhogen van het schuldenplafond hebben aangenomen. "Mijn Republikeinse vrienden moeten stoppen Russische roulette te spelen met de economie van de Verenigde Staten."

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Verenigde-staten, Republikeinse-partij-verenigde-staten, Rusland, Huis-van-afgevaardigden-verenigde-staten, Overheid-van-de-verenigde-staten, Amerikaans-congres, Wall-street, Democratische-partij-verenigde-staten

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

 • 21 maart

  Waar komt rendement nou eigenlijk vandaan?

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt