Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Fagron

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Fagron
7 okt 2021 om 10:12

ING heeft donderdag het koersdoel voor Fagron verlaagd van 18,50 naar 17,50 euro, met handhaving van het Houden advies, voorafgaand aan de trading update over het derde kwartaal.

Analist Stijn Demeester verlaagde zijn ramingen voor het terugkerende EBITDA-resultaat in de komende jaren met 12 tot 8 procent, op basis van lagere omzet- en margeverwachtingen voor Europa en Noord-Amerika, waar Fagron moeite heeft om kosten door te berekenen.

Demeester maakt zich zorgen dat het herstel van Fagron na de pandemie wordt gehinderd door druk van concurrentie in de kernmarkt Benelux. De recente inflatie-tegenwind komt daar nog bij.

Fagron publiceert op 13 oktober omzetcijfers voor het derde kwartaal. ING rekent op een omzet van 153 miljoen euro, en zit daarmee iets hoger dan de consensusverwachting van analisten van 147 miljoen euro.

Fagron geeft meestal geen informatie over de marge-ontwikkelingen bij de updates in het eerste en derde kwartaal. Bij de halfjaarcijfers meldde het bedrijf een vlakke omzet en een lagere marge, doordat hogere kosten voor grondstoffen, verpakken en transport niet konden worden doorberekend aan klanten. De indicatie voor het terugkerend EBITDA-resultaat die Fagron gaf voor heel 2021 wijst op een beter tweede halfjaar in dat opzicht, aldus de analist.

Het aandeel Fagron stond donderdag 0,9 procent lager op 14,90 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Corbion

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.