Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ACM onderzoekt opzeggen contract door Hardenbergs energiebedrijf

ACM onderzoekt opzeggen contract door Hardenbergs energiebedrijf
7 okt 2021 om 16:39

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt meldingen dat energiebedrijf DGB Energie contracten met klanten beëindigt. In brieven aan klanten geeft de relatief kleine energieleverancier de sterk gestegen prijzen voor gas en elektriciteit op als reden voor de eenzijdige opzegging.

Op sociale media circuleert een foto van de opzegbrief. "Zoals u wellicht via nieuwsberichten heeft vernomen, zijn de energieprijzen momenteel historisch hoog. De afgelopen weken zijn de energieprijzen in korte tijd meer dan verdubbeld en op dit moment is de prijsontwikkeling zeer onzeker. Voor DGB Energie is het op dit moment niet mogelijk uw leveringsovereenkomst voort te zetten", staat in de brief.

De ACM onderzoekt onder andere of de opzegging volgens de regels wel mag. Een woordvoerder kon niet aangeven hoeveel meldingen over het energiebedrijf zijn binnengekomen.

Variabele tarieven

DGB Energie was niet direct bereikbaar voor commentaar. Wel plaatste het bedrijf donderdagmiddag een bericht aan zijn klanten op zijn site. Daarin sprak de onderneming tegen dat de leveringszekerheid van energie aan klanten in gevaar komt. Maar klanten die bij DGB Energie blijven, krijgen na 1 november te maken met variabele tarieven. De rekening zal daardoor naar verwachting erg hard stijgen.

"In de brief van 29 september jongstleden hebben wij uw leveringsovereenkomst conform de voorwaarden opgezegd en u aangeraden op zoek te gaan naar een andere energieleverancier", zo schrijft het bedrijf.

Het in Hardenberg gevestigde DGB Energie prijst zichzelf op zijn site aan als leverancier van duurzame energie, die bij boeren wordt ingekocht. Vaak wordt die energie opgewekt met biomassa.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!