Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Standard & Poor’s verlaagt kredietwaardigheid Intertrust

Standard & Poor’s verlaagt kredietwaardigheid Intertrust
5 okt 2021 om 17:51

  Ratingbureau Standard & Poor’s heeft de kredietwaardigheid voor Intertrust verlaagd van BB+ naar BB, omdat het trustkantoor door tegenvallende marges de schuldratio waarschijnlijk dit jaar niet meer onder de 4 krijgt.

De EBITDA-marge staat aanhoudend onder druk door ongunstige verschuivingen in de activiteitenmix van het trustkantoor. De zakelijke diensten, die hogere marges kennen, groeien namelijk minder hard dan het beheer van fondsen. 

Ook moet Intertrust hoge kosten maken om de naleving van regelgeving te herstellen tot een goed niveau. Zelfs na die eenmalige impact verwacht de kredietbeoordelaar dat de marges niet zullen terugkeren tot de niveaus van voor de overname van Viteos.

Een recent aangekondigde aandeleninkoop van 100 miljoen euro betekent dat dit geld niet kan worden gebruikt om de schuld af te bouwen, waardoor de verlaging van de hefboom verder vertraging oploopt in 2022.

De vooruitzichten voor de kredietwaardigheid zijn stabiel, omdat Standard & Poor’s geen zorgen heeft over de ontwikkeling van de omzet. Ondanks de margedruk verwacht de kredietanalisten dat de schuld volgend jaar zal zakken tot 3,6 keer het EBITDA-resultaat.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.