Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

OCI lanceert beursgang dochter Fertiglobe in Abu Dhabi

OCI lanceert beursgang dochter Fertiglobe in Abu Dhabi
5 okt 2021 om 07:42

OCI wil een deel van het belang in dochterbedrijf Fertiglobe naar de beurs van Abu Dhabi brengen. Dit maakte het bedrijf samen met zijn aandeelhouder ADNOC dinsdag bekend.

De beursgang van deze joint venture voor kunstmest en ammonia van OCI en ADNOC hing al enige tijd boven de markt.

OCI wil zijn belang na de notering van Fertiglobe op de ADX boven de 50 procent houden. Momenteel heeft OCI een gelang van 58 procent en ADNOC 42 procent.

Toestemming voor de notering en de afronding van de beursgang wordt nog deze maand verwacht, afhankelijk van de medewerking van de autoriteiten en de marktomstandigheden.

Onder meer Citigroup Global Markets Limited, First Abu Dhabi Bank PJSC, HSBC Bank Middle East Limited en Morgan Stanley zijn aangewezen om de beursgang te begeleiden.

Fertiglobe kondigde recent aan twee keer per jaar dividend uit te willen keren, na goedkeuring door de aandeelhoudersvergadering, met een beoogd bedrag van tenminste 315 miljoen dollar over 2022, en tenminste 150 miljoen dollar over de tweede helft van 2021. Ook daarna moet de vrije kasstroom zo veel mogelijk worden uitgekeerd, afgezien van groeikansen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.