AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Biden wil eerlijk internationaal belastingsysteem met EU

Biden wil eerlijk internationaal belastingsysteem met EU
5 okt 2021 om 04:19

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een gesprek met voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie op het belang gewezen om "het speelveld van het internationale belastingsysteem gelijk te trekken", meldt het Witte Huis.

De Verenigde Staten willen volgende maand met de landen uit de G20 tot een politiek akkoord komen over een wereldwijde minimumgrens voor belasting voor bedrijven.

Biden sprak in het overleg met Von der Leyen ook zijn steun uit voor de voortzetting van het toelatingsproces tot de Europese Unie voor landen uit de westelijke Balkan. De EU en de premiers van die landen treffen elkaar woensdag om te praten over toekomstig EU-lidmaatschap voor de zes Balkan-landen Servië, Kosovo, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Albanië en Noord-Macedonië.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!