AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 4 oktober 2021 19:48

Facebook-topman Mark Zuckerberg verliest miljarden op beurs

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft maandag in enkele uren tijd voor bijna 7 miljard dollar aan vermogen verloren op de beurs in New York. Omgerekend gaat het om zo'n 6 miljard euro. Een wereldwijde storing bij Facebook en ander negatief nieuws zorgden er namelijk voor dat aandelen van het socialemediabedrijf, waarvan hij er veel bezit, ongeveer 5 procent in waarde kelderden.

Door de koersdaling zakte het vermogen van Zuckerberg terug naar 120,9 miljard dollar. Daardoor kwam hij weer onder Microsoft-oprichter Bill Gates te staan op de vijfde plaats van de rijkenlijst van persbureau Bloomberg. De laatste tijd zijn techbedrijven sowieso uit de gratie op Wall Street. Sinds halverwege september zou Zuckerberg al zo'n 19 miljard dollar hebben kwijtgespeeld.

Niet alleen Facebook lag er maandag wereldwijd uit door een storing. Ook diensten als Instagram en WhatsApp waren niet beschikbaar. Facebook kon nog niet zeggen wat er aan de hand is. "We zijn ons ervan bewust dat sommige mensen problemen hebben om toegang te krijgen tot onze apps en producten. We werken eraan om alles zo snel mogelijk te herstellen." Veiligheidsexperts stelden tegen persbureau Reuters dat de storing mogelijk door een interne fout bij Facebook is veroorzaakt. Sabotage van binnenuit sluiten zij niet uit, maar een hack van buitenaf wordt onwaarschijnlijk geacht.

Facebook zag zich afgelopen weekend daarnaast genoodzaakt om zich te verweren tegen beweringen dat het netwerk bijdroeg aan de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari. Dat zou volgens Facebook "belachelijk" zijn, liet een bestuurder van het concern weten vooruitlopend op het optreden van een klokkenluider. Die klokkenluider heeft zich inmiddels bekendgemaakt als Frances Haugen, een voormalig medewerker van Facebook. Zij zal dinsdag ook voor een deelcommissie van de Senaat getuigen over een onderzoek dat Facebook deed naar de effecten van Instagram op de mentale gezondheid van jonge gebruikers.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Persbureau, Bloomberg-l-p, Capitool-washington, New-york-stock-exchange, New-york-stad, Instagram, Wall-street, Senaat-verenigde-staten

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

 • 21 maart

  Waar komt rendement nou eigenlijk vandaan?

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt