Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese medicijnwaakhond adviseert boosterprik coronavaccins Pfizer en Moderna

Europese medicijnwaakhond adviseert boosterprik coronavaccins Pfizer en Moderna
4 okt 2021 om 17:17

Het adviescomité van het Europees Geneesmiddelenbureau beveelt aan om mensen met een ernstig verzwakt immuunsysteem een extra prik te geven met het coronavaccin van Pfizer en BioNTech of Moderna, ten minste 28 dagen na hun tweede prik. Dit meldde de EMA maandag.

De aanbeveling komt nadat onderzoeksstudies hebben uitgewezen dat een extra dosis van deze vaccins het vermogen om antilichamen aan te maken tegen het coronavirus verhoogt bij transplantatiepatiënten met een verzwakt immuunsysteem.

Het EMA benadrukt dat hoewel er geen direct bewijs is dat het produceren van antilichamen bij deze patiënten ook daadwerkelijk beschermt tegen Covid-19, men verwacht dat door de extra dosis, de bescherming tegen het virus in een aantal gevallen zeker toeneemt. De toezichthouder zal toekomstige data over de werkzaamheid nauwkeurig blijven bestuderen.

Verder maakt het EMA onderscheid tussen een ‘booster’-prik voor mensen met een verzwakt immuunsysteem en mensen met een normaal immuunsysteem.

Voor die laatste groep stelt het adviescomité dat een booster-prik met het Pfizer-vaccin kan worden overwogen bij mensen van 18 jaar en ouder, ten minste zes maanden na de tweede dosis. Data om een extra prik met het Moderna-vaccin voor deze groep te rechtvaardigen, wordt momenteel nog bestudeerd, aldus het EMA.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pfizer

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.