Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Daimler wordt Mercedes-Benz na afsplitsing truckdivisie

Daimler wordt Mercedes-Benz na afsplitsing truckdivisie
1 okt 2021 om 12:29

STUTTGART (ANP/DPA/AFP) – Het Duitse autoconcern Daimler gaat volgend jaar zijn naam veranderen in Mercedes-Benz. De stap volgt op de afsplitsing van de truck- en busdivisie die later dit jaar als apart bedrijf naar de beurs wordt gebracht. De aandeelhouders van het Duitse concern hebben ingestemd met die stap.

Door de afsplitsing kan Daimler zich beter focussen op de auto-activiteiten. Het concern wil een belang van 35 procent houden in Daimler Truck. Het is de bedoeling dat de vrachtwagenfabrikant voor het einde van het jaar een notering krijgt in de DAX-hoofdindex van de beurs in Frankfurt.

De truckdivisie was vorig jaar goed voor een omzet van circa 35 miljard euro. Daimler-topman Ola Källenius zegt dat door de opsplitsing beide bedrijven zich beter kunnen richten op technologische ontwikkelingen. Volgens hem zijn de truck- en autotakken van het bedrijf zeer verschillend van elkaar.

Volkswagen stootte in 2019 zijn truck- en busdivisie met merken als MAN en Scania al af in een apart beursgenoteerd bedrijf met de naam Traton. Traton is ook aan de Duitse beurs genoteerd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.