Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Britse autoproductie keldert door chiptekorten

Britse autoproductie keldert door chiptekorten
30 sep 2021 om 06:12

LONDEN (ANP/AFP) – De Britse auto-industrie wordt hard geraakt door de wereldwijde chiptekorten. De productie van voertuigen daalde in augustus volgens de Britse autobrancheorganisatie SMMT met meer dan een kwart in vergelijking met een jaar eerder als gevolg van productiestops, die vooral door de chiptekorten werden veroorzaakt.

Volgens de SMMT is de daling van de autoproductie “uiterst zorgwekkend” voor zowel de sector als de vele duizenden werknemers in de sector. De Britse auto-industrie, die voornamelijk in buitenlandse handen is, maakt onder andere auto’s in opdracht van Jaguar, Nissan en Vauxhall. De Britse fabrieken produceerden in augustus iets meer dan 37.000 voertuigen, tegen ongeveer 51.000 een jaar eerder.

Aan het begin van dit jaar toonde de auto-industrie nog een sterk herstel uit de coronacrisis. De tekorten aan chips, die een belangrijk onderdeel zijn in zowel elektrische als conventionele modellen, hebben wereldwijd echter voor problemen gezorgd. Dat komt ook doordat in met name Azië de productie van chips werd geremd door de aangescherpte coronamaatregelen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.