Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
30 sep 2021 om 12:48

De Amerikaanse futures wezen donderdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen

Daarmee houden de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend vast, na een volatiele sessie op woensdag, waarbij de rente leek te stabiliseren.

De aandelenmarkt is in 2021 omhoog geschoten, waardoor de S&P 500 sinds het begin van dit jaar 16 procent is gestegen, zelfs ondanks de recente volatiliteit. Beleggers kochten elke daling weer op.
 
“Op een gegeven moment gaat op de dip kopen niet meer werken en krijgen we een correctie”, waarschuwde marktanalist Hank Smith van Haverford Trust. Maar die correctie zal opnieuw een koopkans blijken, denkt Smith.
 
Aandelen kwamen de laaste tijd onder druk te staan, nadat de Federal Reserve aangaf al in november te willen beginnen met het terugschalen van de obligatie-inkopen en mogelijk volgend jaar de rente zal gaan verhogen. Oplopende prijzen voor olie en andere grondstoffen stuwden de rentes ook. Wanneer de rendementen stijgen, worden obligaties aantrekkelijker om aan te houden in vergelijking met aandelen.

De zenuwen stijgen, zei marktanalist Linda Duessel van Federatated Hermes. “Dat is prima. We hebben dit jaar tot nu toe een geweldige run gehad.”

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers over het tweede kwartaal, gevolgd door de inkoopmanagersindex Chicago van september.

De euro/dollar noteerde op 1,1571. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1594 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1595 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
De plannen van Facebook om zijn bereik onder jongeren te versterken zal donderdag kritisch onder de loep genomen worden door een senaatscommissie, nadat zakenkrant The Wall Street Journal eerder meldde dat uit een intern onderzoek van de social mediareus bleek dat zijn Instagram-app schadelijk is voor jonge gebruikers. Facebook noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger.

De Amerikaanse luchtvaartveiligheidstoezichthouder FAA heeft Virgin Atlantic toestemming gegeven om opnieuw ruimtevluchten uit te voeren.

Perfect Day heeft 350 miljoen dollar opgehaald. De producent van niet-dierlijke zuivelproducten bereidt zich voor op een beursgang.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 4.359,46 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 34.390,72 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 14.512,44 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.