AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 29 september 2021 13:58

Obilgatiehouders hebben nog geen geld gezien van Evergrande

HONGKONG (ANP/BLOOMBERG) - Verschillende obligatiehouders hebben nog altijd geen geld ontvangen van de financieel geplaagde projectontwikkelaar Evergrande. Verschillende investeerders die rentebetalingen tegoed hebben van het concern zeggen tegen persbureau Bloomberg een paar uur voor het verstrijken van de betalingstermijn nog geen dollar te hebben ontvangen.

Evergrande is voor donderdag ruim 45 miljoen dollar aan rente verschuldigd op de obligatie die in 2024 afloopt. Er is volgens de obligatie-afspraken een aflossingsvrije periode van 30 dagen voordat een gemiste betaling op die obligatie een wanbetaling zou worden. De ontwikkelaar met de grootste schuldenlast ter wereld, omgerekend 260 miljard euro, zou vorige week ook al een betaling hebben gemist. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde daarop de kredietwaardigheid van de ontwikkelaar naar de junkstatus.

De dreiging van een faillissement van Evergrande houdt wereldwijd investeerders in de ban. Door de problemen bij het bedrijf is de rente op Chinese bedrijfsobligaties in dollars met een junkrating gestegen tot ongeveer 15 procent. Dat is het hoogste niveau in tien jaar.

Toezicht

De Chinese toezichthouder voor de woningbouw heeft ondertussen het toezicht op de bankrekeningen van Evergrande opgevoerd. De autoriteit wil er zeker van zijn dat het geld van Evergrande wordt gebruikt voor de voltooiing van woningbouwprojecten en dat het niet wordt gebruikt om schuldeisers te betalen.

Tegelijkertijd hebben financiële toezichthouders in Beijing de ontwikkelaar de opdracht gegeven om zich te concentreren op de voltooiing van onvoltooide woningen en de terugbetaling van individuele investeerders. Tegelijkertijd moet Evergrande zien te voorkomen dat het met de rentebetaling op de dollarobligaties op korte termijn in gebreke blijft, zo luiden de instructies.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Persbureau, Faillissement, Bloomberg-l-p, Peking, Bouw, Volksrepubliek-china, Obligatie

De Aandeelhouder TV

oktober 7, 2022

GOUD verliest glans – 05okt22

oktober 7, 2022

EURODOLLAR onderuit – 06okt22

oktober 7, 2022

TIJDVENSTERCONFLICTEN! – 07okt22

oktober 7, 2022

Bedrijfswinsten verder onder druk

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • 13 oktober

  LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 20 oktober

  Gevolgen van Russische inval op de financiële markten

 • 08 november

  Tijd om in obligaties te beleggen?

 • 15 november

  Succesvol investeren in duurzame kwaliteitsaandelen

Columns

Nieuw
07 okt 09:42 Bas Heijink

AEX: Steun 632 zal breken

06 okt 13:17 Redactie

ETF v/d Week: Britse index

06 okt 09:35 Nico Inberg

Netflix-serie Gamestop: It can happen again