Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer Britse energiebedrijven vallen om door hoge gasprijs

Meer Britse energiebedrijven vallen om door hoge gasprijs
29 sep 2021 om 18:10

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Nog eens drie Britse energiebedrijven zijn failliet als gevolg van de hoge aardgasprijzen. Daarmee is het aantal Britse klanten dat hun leverancier kwijtraakte gestegen tot 1,7 miljoen. Ondertussen neemt de druk op de Britse regering toe om in te grijpen. De verwachting is dat meer energieleveranciers omvallen.

Igloo Energy Supply, Enstroga en Symbio Energy kondigden woensdag hun faillissement aan. De bedrijven leverden energie aan 233.000 huishoudens. Die krijgen van energietoezichthouder Ofgem een andere leverancier toegewezen. Het totaal aantal nutsbedrijven dat is omgevallen in het land sinds begin augustus staat nu op tien.

Met het omvallen van de drie bedrijven wordt de kans steeds groter dat Londen moet gaan ingrijpen, bijvoorbeeld door het aanstellen van een speciale beheerder of door het verstrekken van leningen waarbij de overheid garant staat. De stijgende kosten maken het voor de grotere leveranciers, die al duizenden extra klanten hebben, ook moeilijk om zonder overheidssteun nog meer te doen. Daarbij speelt mee dat de winterperiode aanbreekt waardoor stroom en gasprijzen normaliter al oplopen.

De prijzen voor aardgas in het Verenigd Koninkrijk stegen woensdag met 10 procent tot een nieuw record. September was sowieso de duurste maand voor stroomprijzen in de laatste jaren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.