Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Air France-KLM kan grote order verdelen tussen Boeing en Airbus

Air France-KLM kan grote order verdelen tussen Boeing en Airbus
29 sep 2021 om 11:57

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – Luchtvaartconcern Air France-KLM is in vergevorderde onderhandelingen met de vliegtuigbouwers Airbus en Boeing over een grote order. Volgens topman Ben Smith van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie kan die order verdeeld worden tussen de twee fabrikanten.

Air France-KLM wil een order plaatsen voor maximaal 160 nieuwe toestellen voor de middellange afstand. Volgens Smith gaat het dan om een vaste bestelling van tachtig vliegtuigen plus opties op nog eens zestig tot tachtig extra vliegtuigen. De vliegtuigen zijn bestemd voor KLM en dochterbedrijf Transavia. Daarbij wordt gekeken naar de Boeing 737 MAX en de Airbus A320neo.

Smith zei dat binnen enkele maanden een besluit kan worden genomen. Een verdeling van de bestelling is daarbij een optie. De toestellen moeten de bestaande 737’s in de vloot van KLM en Transavia gaan vervangen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.