Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beveiligers, cateraars en schoonmakers willen langer coronasteun

Beveiligers, cateraars en schoonmakers willen langer coronasteun
28 sep 2021 om 10:37

GORINCHEM (ANP) – Cateraars, beveiligers, schoonmakers en verhuizers ondervinden nog steeds nadeel van de coronamaatregelen. Daarom zouden ze ook na 1 oktober nog moeten kunnen rekenen op financiële hulp van de overheid. Daarvoor pleit Ard van der Steur, voorzitter van het Platform Commerciële Dienstverlening waarin de vier branches samenwerken.

Het kabinet heeft eerder aangekondigd dat de massale coronasteun voor het bedrijfsleven eind deze maand wordt stopgezet. Maar er zouden wel steunpakketten op maat worden gemaakt. Van der Steur, zelf voormalig Kamerlid en oud-minister van Veiligheid en Justitie, roept de Tweede Kamer in een verklaring op om hiervoor ook de commerciële dienstverleners in aanmerking te laten komen.

Een deel van de bedrijven uit de branches zal waarschijnlijk zonder steun verder kunnen. Maar dat zou niet gelden voor bijvoorbeeld de beveiligers en schoonmakers van nachtclubs, festivals en evenementen. Daarvoor gelden namelijk nog beperkingen. Ook cateraars van onder meer vliegtuigen hebben het nog erg moeilijk, nu reizen en vliegen nog steeds beperkt zijn door de geldende reisadviezen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.