Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX stoot zijn hoofd & Tesla rijdt naar boven

AEX stoot zijn hoofd & Tesla rijdt naar boven
27 sep 2021 om 13:05

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Vorige week bespraken we tal van negatieve signalen die de grafiek van de AEX heeft laten zien. Voornamelijk de bearish engulfing van vrijdag 24 september vormde een belangrijke indicatie van een top. Maar ook het feit dat de steile stijgende trendlijn was doorbroken en de RSI negatieve divergentie liet zien.

Op maandag opende de Nederlandse beurs dan ook fors lager. Wereldwijd doken de beurzen met ruim 2% omlaag, door toenemende zorgen rondom de Chinese vastgoedgigant Evergrande. Bijna wonderbaarlijk zagen we gedurende de week weer een enorm sterk herstel. Technisch kunnen we dat verklaren, omdat de AEX door de 55EMA (blauwe lijn) werd opgevangen.

Overigens betekent dat niet dat het bearish-scenario direct de ijskast in kan. De AEX stootte afgelopen donderdag opnieuw zijn hoofd tegen diverse weerstanden. Niet alleen ligt er rond 804 weerstand, maar ook de eerder doorbroken trendlijn (groene stippellijn) zorgt momenteel voor weerstand. Op donderdag dook de beurs dan ook omlaag en vandaag zien we opnieuw verkoopdruk.

Het scenario waarbij de AEX nog een grotere correctie doormaakt lijkt nog steeds mogelijk. Door de oplopende trendlijn …

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.