Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tekorten bij 30 procent van Britse BP-pompstations

Tekorten bij 30 procent van Britse BP-pompstations
26 sep 2021 om 15:53

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/AFP) – Bij drie op de tien tankstations van olie- en gasconcern BP in het Verenigd Koninkrijk zijn de meest gebruikte soorten brandstof op. De vrees voor tekorten aan benzine of diesel zorgt voor rijen automobilisten die nog snel willen tanken.

“Het merendeel van de 1200 vestigingen die wij bevoorraden in het Verenigd Koninkrijk is nog open en bevoorraad”, schrijft BP in een verklaring. “Maar door de enorme vraag van de afgelopen twee dagen schatten we dat 30 procent van de locaties binnen dit netwerk zonder de belangrijkste brandstoftypes zit.”

Shell meldde dat sinds vrijdag de vraag bij zijn tankstations in het Verenigd Koninkrijk hoger is dan normaal. Dat leidt er bij sommige tankstations toe dat de voorraden van bepaalde brandstoftypes snel slinken. “We vullen deze snel aan, meestal binnen 24 uur.”

Tekort aan chauffeurs

Eerder deze week kwam een aantal tankstations in het Verenigd Koninkrijk zonder brandstoffen te zitten door een tekort aan chauffeurs voor de bevoorrading. Premier Boris Johnson gaf dit weekend toe aan een langgekoesterde wens van het bedrijfsleven en beloofde duizenden visa voor buitenlandse truckers. Hij beloofde ook 5500 visa voor gastarbeiders in de pluimvee-industrie.

Johnsons kabinet riep Britse consumenten op geen hamstergedrag te vertonen aan de pomp. Minister Grant Shapps voor Transport benadrukte dat er geen tekorten zijn bij Britse raffinaderijen. Tegelijkertijd beschuldigde hij de transportlobby ervan paniek te zaaien met berichten over schaarste door chauffeurstekorten. “Er is tamelijk onverantwoord informatie verstrekt door een van de organisaties voor wegtransport”, zei de minister tegen Sky News.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.