Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese centrale bank verklaart alle cryptotransacties illegaal

Chinese centrale bank verklaart alle cryptotransacties illegaal
24 sep 2021 om 10:46

BEIJING (ANP/BLOOMBERG/RTR) – Alle handelingen die met cryptomunten te maken hebben zijn illegaal, heeft de Chinese centrale bank verklaard. Bezit en handel in cryptomunten is in China al langer verboden, maar volgens de People’s Bank of China (PBOC) mogen ook buitenlandse bedrijven geen cryptotransacties verrichten voor Chinezen.

PBOC gaat het financiële instellingen, betalingsverwerkers en internetbedrijven verbieden om de handel in cryptomunten als bitcoin mogelijk te maken. Daar wil de bank strenger op gaan controleren. China is bovendien al langer jacht aan het maken op cryptominers. Dat zijn bedrijfjes die met snelle computers een set wiskundige problemen oplossen om zo betalingen in cryptomunten te verwerken. Voor hun moeite krijgen ze dan delen van die cryptomunteenheid.

De bekendmaking zorgde voor een val in de koers van grote digitale munten, zoals bitcoin. Die leverde zo’n 4 procent in tot 42.900 dollar per stuk, omgerekend ruim 36.500 euro. Ether en Litecoin leverden ongeveer 8 procent in.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.