AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 23 september 2021 19:04

Reuters: obligatiehouders in ongewisse over betaling Evergrande

HONGKONG (ANP) - Houders van obligaties van het financieel geplaagde vastgoedconcern China Evergrande Group die donderdag een rentebetaling zouden moeten ontvangen, hebben nog steeds geen verdere informatie gekregen over die betaling. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde.

Evergrande had 83,5 miljoen dollar aan rente moeten betalen op buitenlandse leningen van in totaal 2 miljard dollar. Als dit niet binnen dertig dagen na de deadline gebeurt, blijft de vastgoedreus in gebreke.

Volgens de bron had Evergrande om middernacht in Hongkong nog geen concrete informatie gegeven over de dollarobligaties. Eerder verklaarde voorzitter Hui Ka Yan dat het bedrijf er alles aan zal doen om kleine particuliere beleggers terug te betalen die geld hebben gestoken in beleggingsproducten van het concern.

Evergrande is de op één na grootste vastgoedontwikkelaar van de Volksrepubliek en is betrokken bij projecten in honderden Chinese steden. Het bedrijf groeide met behulp van grote hoeveelheden geleend geld, net als tal van andere Chinese bedrijven in de vastgoedsector. Maar onlangs werd duidelijk dat die financiële positie onhoudbaar is, met een schuldenberg van omgerekend ruim 200 miljard euro. De zorg is dat het omvallen van Evergrande een schokgolf in de hele vastgoedsector van het land en aanverwante branches veroorzaakt.

Bloomberg meldde eerder op basis van bronnen dat Chinese toezichthouders Evergrande hebben verzocht om wanbetaling op dollarobligaties op de korte termijn te voorkomen. Ook zouden ze het concern hebben opgedragen proactief te communiceren met obligatiehouders.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Persbureau, Bloomberg-l-p, Hongkong, Evergrande-group, Reuters, Volksrepubliek-china, Obligatie

De Aandeelhouder TV

september 30, 2022

Wat zijn die gekke Britten aan het doen? Lukas Daalder (BlackRock) | DeAandeelhouder Podcast Afl. 89

september 30, 2022

Spanningen lopen op | 30 september 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 30, 2022

EURUSD Actie Reactie Actie

september 29, 2022

De NASDAQ Adam bodem – 28sep22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

Columns

Nieuw
29 sep 10:32 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

29 sep 10:38 Redactie

ETF v/d Week: Emerging Markets High Yield

29 sep 08:13 Nico Inberg

Porsche naar beurs voor €82,50