Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BP sluit sommige Britse pompstations vanwege chauffeurstekort

BP sluit sommige Britse pompstations vanwege chauffeurstekort
23 sep 2021 om 14:13

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Het Britse olie- en gasconcern BP sluit tijdelijk sommige pompstations in het Verenigd Koninkrijk omdat er tekorten zijn aan vrachtwagenchauffeurs om brandstof te leveren. Het besluit van BP verergert de toch al moeilijke situatie op de Britse energiemarkt door de sterk gestegen gasprijzen, waardoor al meerdere kleinere gasleveranciers failliet zijn gegaan.

BP heeft meer dan 1200 tankstations in het Verenigd Koninkrijk, waar wekelijks meer dan 7 miljoen klanten gebruik van maken. “We hebben te maken met brandstofleveringsproblemen bij sommige pompstations en helaas moeten we daardoor een handvol vestigingen tijdelijk sluiten vanwege een gebrek aan benzine en diesel”, aldus een verklaring van BP. Het bedrijf zegt te werken aan maatregelen om meer verstoringen te voorkomen.

Het chauffeurstekort is mede ontstaan door de brexit omdat daardoor veel buitenlandse truckers zijn vertrokken uit het Verenigd Koninkrijk. Maar ook de coronapandemie is een oorzaak omdat daardoor minder nieuwe chauffeurs zijn opgeleid. Andere bedrijfssectoren zoals de detailhandel worden ook geraakt door dat tekort.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.