Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortnite mogelijk nog jaren weg uit appstore Apple

Fortnite mogelijk nog jaren weg uit appstore Apple
22 sep 2021 om 18:11

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) – Apple blijft het populaire onlinespel Fortnite verbieden in zijn App Store tot zijn slepende juridische conflict met maker Epic Games voorbij is en alle beroepsmogelijkheden zijn uitgeput. Dat heeft Apple laten weten aan Epic. Volgens Epic-topman Tim Sweeney kan dit nog wel vijf jaar in beslag nemen.

Apple en Epic zijn in een conflict verwikkeld over de commissies die Apple vraagt van ontwikkelaars van apps bij aankopen door gebruikers. Vorig jaar besloot Epic een eigen betalingssysteem aan te zetten in Fortnite, wat tegen de regels van de App Store indruist. Daarop verwijderde Apple het spel uit de softwarewinkel. Epic beschuldigde Apple vervolgens van monopolistisch gedrag en vroeg de rechter een oordeel te vellen.

De rechter oordeelde onlangs dat Apple meer mogelijkheden moet geven aan ontwikkelaars bij aankopen buiten de App Store om, maar zei ook dat Apple zich niet schuldig heeft gemaakt aan illegaal monopoliegedrag. Epic is in beroep gegaan tegen die uitspraak. Epic heeft ondertussen wel een verzoek gedaan om Fortnite weer toe te laten in de App Store, maar daar wil Apple dus niet aan beginnen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.