Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street verdeeld na zwakke retailcijfers & AEX opent boven 800

Wall Street verdeeld na zwakke retailcijfers & AEX opent boven 800
17 sep 2021 om 08:23

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten zijn op donderdag verdeeld gesloten. De Dow Jones (-0,18%) en de S&P 500 (-0,16%) eindigden licht lager. De Nasdaq wist er ondanks een zwakke start toch een winst van 0,13% uit te persen bij een slot van 15.181 punten. Beleggers reageerden niet zo enthousiast op de zwakke retailcijfers uit juli. De winkelverkopen uit juli werden neerwaarts bijgesteld, van een stijging van 0,5% tot een daling van maar liefst 1,8%. De winkelverkopen uit augustus groeiden wel met 0,7%, terwijl analisten op een krimp van 0,8% hadden gerekend.

De stijging van het aantal jobless claims met 332.000 (verwachting 320.000) bood beleggers eveneens weinig hoop. Economen dachten aanvankelijk nog dat het aantal werkloosheidsaanvragen vanaf september flink zou gaan dalen, maar het economische herstel lijkt te worden bemoeilijkt door de deltavariant van het coronavirus. Tegelijkertijd blijven beleggers zich zorgen over de inflatie en is september historisch gezien niet de beste maand voor aandelen. Aan de andere kant trekt de economische groei wel aan en blijven aandelen aantrekkelijk vanwege de lage rente. Dit alles lijdt de afgelopen weken tot een stabilisatie van de…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.