Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VNO-NCW: besluit Tata Steel is goed voor Nederland en klimaat

VNO-NCW: besluit Tata Steel is goed voor Nederland en klimaat
15 sep 2021 om 13:27

DEN HAAG (ANP) – De overstap naar staalproductie met behulp van waterstof is niet alleen goed nieuws voor staalconcern Tata Steel, maar ook voor Nederland, de omgeving en het klimaat. Dat zegt voorzitter Ingrid Thijssen van ondernemersorganisatie VNO-NCW in een eerste reactie.

Ze hoopt dat de overheid nu op alle niveaus haar uiterste best zal doen om te zorgen dat de randvoorwaarden, zoals de vergunningen en ondersteuning, tijdig klaar zijn. “Want het klimaat en de omgeving zijn gebaat bij de snelst mogelijke transitie”, aldus de belangenbehartiger van het Nederlandse bedrijfsleven.

Thijssen noemt de stap van Tata Steel ook een mooi voorbeeld van wat samenwerking met partners, als vakbonden en anderen, tot stand kan brengen. Vakbond FNV kwam eerder met een plan voor een overstap naar waterstof om het voortbestaan van de staalfabrikant en daarmee circa 10.000 banen in Nederland zeker te stellen. Dat leidde vervolgens tot een onderzoek naar de beste manier om de staalproductie te verduurzamen, en op basis van een tussenrapport van dat onderzoek heeft Tata Steel zijn huidige besluit genomen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.