Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Robuuste vraag naar olie komend jaar & Amerikaanse aandelen onder druk

Robuuste vraag naar olie komend jaar & Amerikaanse aandelen onder druk
15 sep 2021 om 08:35

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De inflatie in de VS kwam in augustus lager uit dan verwacht. De CPI (consumer price index) is vorige maand met 0,3 % gestegen ten opzichte van de verwachte 0,4 % en de core CPI (CPI exclusief voeding- en energieprijzen) is gestegen met 0,1 % ten opzichte van de verwachte 0,3 %. Met deze cijfers wordt de Fed niet opgejaagd om versneld de stimuli terug te schroeven. De eerste reactie van de aandelen in de VS was positief. Er deed zich een korte stijging voor, maar na een uurtje konden de markten de winst niet vasthouden. De inflatiecijfers hadden gisteren een positief effect op de edelmetalen. De goudprijs steeg een slordige 0,60 % en het kleine broertje zilver moest het stellen met een slordige 0,40 %.

Koers S&P 500

Maar terwijl de inflatie in de VS voorlopig lijkt afgekoeld te zijn, begint die van het VK net wakker te worden. Op maandbasis klom de inflatie in het VK met 2 % en op jaarbasis komt de geldontwaarding voorlopig uit op 3,2 %, het hoogste cijfers in negen jaar tijd. De FTSE 100 uit Londen daalde 0,61 %. Terwijl de meeste Europese indices de pandemiedip al te boven zijn, lijkt de FTSE 100 toch moeilijkheden te ondervinden om te klimmen naar pré-COVID 19 niveaus.

Koers FTSE 100

Verder is h

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.