AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Omzet Hennes & Maurtiz trekt aan

Omzet Hennes & Maurtiz trekt aan
15 sep 2021 om 08:37

(ABM FN) Hennes & Mauritz heeft in het derde kwartaal van 2021 de omzet flink zien aantrekken. Dit maakte het Zweedse modeconcern woensdag bekend.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 augustus, boekte H&M een omzetstijging van 14 procent, gerekend in lokale valuta, tot 55,6 miljard Zweedse kroon, omgerekend circa 5,5 miljard euro. In Zweedse kroon steeg de omzet met 9 procent.

Volgens H&M blijft het sterke herstel zich doorzetten, ondanks dat de winkelketen nog wel last heeft van de coronacrisis. Lockdowns en beperkende maatregelen drukken vooral in Azië op de resultaten, maar in andere markten waar de restricties juist zijn afgebouwd nemen de verkopen in de winkels toe. Ook de online verkopen trekken verder aan. 

Exclusief Azië en Oceanië zijn de verkopen in lokale valuta weer op het niveau van voor de crisis.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!