Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ECB verlengt thuiswerken tot begin volgend jaar

ECB verlengt thuiswerken tot begin volgend jaar
15 sep 2021 om 12:06

FRANKFURT (ANP) – De Europese Centrale Bank (ECB) laat werknemers tot begin volgend jaar zoveel mogelijk thuiswerken vanwege de onzekerheid over de Delta-variant van het coronavirus. Dat zei ECB-president Christine Lagarde in een interview met persbureau Bloomberg.

“De huidige oplossing is werken op afstand, vandaag en waarschijnlijk tot eind januari. Daarna zien we wel verder”, aldus Lagarde. Het was eigenlijk de bedoeling dat vanaf oktober weer deels op kantoor zou worden gewerkt. Om toegang te krijgen tot de kantoren van de ECB moeten werknemers gevaccineerd zijn, hersteld zijn van het virus of een negatieve test laten zien. Bij de ECB werken meer dan 3500 mensen, hoofdzakelijk op het hoofdkantoor in Frankfurt.

Lagarde zei verder dat veel werkgevers naar een hybride-model gaan, waarbij deels op kantoor wordt gewerkt en deels thuis. Volgens haar zijn tijdens de pandemie lessen geleerd die in de toekomst gebruikt zullen worden rond de werkomgeving.

Veel andere grote instellingen en bedrijven hebben ook al aangekondigd de terugkeer naar kantoor uit te stellen vanwege de Delta-variant.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.