Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: iPhone 13 in schijnwerpers op Apple-event

Beursblik: iPhone 13 in schijnwerpers op Apple-event
14 sep 2021 om 09:40

Apple kondigt vanavond vermoedelijk de iPhone 13 aan, naast een nieuwe Apple Watch en AirPods. Dit verwachten analisten in aanloop naar het Apple-event van vanavond.  

De iPhone 13-serie komt vermoedelijk in vier nieuwe versies.

De nieuwe telefoon krijgt vermoedelijk verbeterde camera- en videomogelijkheden, terwijl aan het uiterlijk van de iPhone weinig veranderd zou zijn ten opzichte van het model uit 2020. Ook kan er volgens analist Pedro Palandrani van Global X een “grote augmented reality-aankondiging” volgen. Het zou volgens Palandrani kunnen gaan om een nieuwe AR-functionaliteit voor de iPhone, al valt er weinig toe te voegen aan de huidige opties. Daarom sluit de analist niet uit dat Apple met een speciale AR-bril zal komen. Facebook kondigde recent al de komst van een dergelijke bril aan.

Verder zullen de vernieuwingen aan de nieuwe iPhone vermoedelijk beperkt zijn, in tegenstelling tot vorig jaar toen de eerste iPhone met 5G-ondersteuning werd uitgebracht. 

Ook het uiterlijk van de telefoon werd toen aangepakt. 

De verkoopcijfers van de iPhone 12-serie zijn volgens analisten goed en zij zijn dan ook positief gestemd over de verwachte vraag naar de iPhone 13, ondanks dat er weinig vernieuwingen zullen zijn.

Apple Watch 7

Voor de Apple Watch wordt een nieuw design verwacht, met een wat groter scherm. Volgens Bloomberg komt de Apple Watch 7 er met een scherm van 41 millimeter of 45 millimeter. De huidige smartwatches van Apple hebben een scherm van 40 en 44 millimeter. Qua functionaliteiten worden geen grote veranderingen verwacht. Een functie die de lichaamstemperatuur kan meten, wordt naar verwachting pas in het model van volgend jaar toegevoegd.

Het Apple-event volgt slechts enkele dagen op het besluit van een Amerikaanse rechter dat Apple niet langer app-ontwikkelaars mag verbieden om alternatieve betaalopties aan te bieden in de App Store.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ebusco

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.