Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet Oracle trekt verder aan

Omzet Oracle trekt verder aan
13 sep 2021 om 22:20

Oracle heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een hogere omzet geboekt, terwijl de winst eveneens hoger uitviel. Dat bleek maandag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het bedrijfssoftwarebedrijf.

CEO Safra Catz noemde de resultaten “uitstekend”, waarbij de omzet tegen constante wisselkoersen 100 miljoen dollar hoger uitviel dan verwacht. Alle segmenten droegen bij aan de stijging, aldus de CEO. Ook de winst per aandeel viel 0,08 dollar hoger uit dan voorzien. 

De omzet uit clouddiensten trok op jaarbasis met 6 procent aan tot 7,4 miljard dollar, terwijl de hardware-verkopen juist met 6 procent terugliepen tot 763 miljoen dollar. De totale omzet kwam in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 augustus, uit op 9,7 miljard dollar, tegen 7,4 miljard dollar een jaar eerder.

Onder de streep restte een nettowinst van 2,5 miljard dollar. Dit was 9 procent meer dan de 2,3 miljard dollar uit dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 0,89 dollar tegen 0,74 dollar een jaar eerder. 

De operationele kasstroom trok met 17 procent aan tot 15,3 miljard dollar. 

Oracle wil een kwartaaldividend uitkeren van 0,32 dollar per aandeel. 

Het aandeel Oracle daalde maandag in de reguliere handel met 0,9 procent. In de elektronische handel nabeurs kwam daar nog een verlies van circa twee procent bovenop. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Oracle

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.