Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Adviseur Chinese centrale bank wil techbedrijven harder aanpakken

Adviseur Chinese centrale bank wil techbedrijven harder aanpakken
13 sep 2021 om 10:38

PEKING (ANP/BLOOMBERG) – Chinese techbedrijven moeten nog harder worden aangepakt. Dat zegt een adviseur van de Chinese centrale bank in een Chinese staatskrant. De grootte van bedrijven als webwinkelgigant Alibaba en gamebedrijf Tencent leiden volgens de raadgever tot meer ongelijkheid en een beperking van de economische groei van het land. De markt zou het probleem niet kunnen oplossen en dus moet de overheid ingrijpen, zegt adviseur Cai Fang.

Grote Chinese technologiebedrijven staan al tijden onder druk omdat ze strengere regels krijgen opgelegd door Chinese toezichthouders. De afgelopen tijd werden verschillende bedrijven aangepakt vanwege onder meer mededingingsovertredingen en de omgang met data van gebruikers.

Het aanpakken van de monopolies die de grote Chinese techbedrijven volgens Cai dreigen te krijgen, zou de productiviteit van het land verbeteren. Het idee van het Aziatische land is dat het nu meer gebaat is bij het verbeteren van die productiviteit dan het verder laten groeien van investeringen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.