Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Chinese aandelen blijven interessant

Beursblik: Chinese aandelen blijven interessant
10 sep 2021 om 11:56

De langetermijnvooruitzichten voor Chinese aandelen blijven goed, ondanks de huidige druk op de waarderingen, omdat internationale beleggers een afwachtende houding aannemen. Dit stellen analisten van Fidelity International.

“Beleggers in Chinese aandelen moeten oppassen dat ze een omslagpunt niet verwarren met een de-rating”, vinden zij. Het marktsentiment kreeg een grotere klap dan de fundamentele cijfers.

Volgens Fidelity heeft de bezorgdheid in de markt minder te maken met de strengere regels die Beijing aankondigde en meer met een gebrek aan communicatie. 

“Veel innovatieve bedrijven blijven sterke groei vertonen en krijgen actieve overheidssteun, en de pijplijn voor toekomstige investeringen is robuust gezien de evolutie van innovatieve, groeigeleide bedrijven. Nieuw geopperde plannen voor een derde onshore beurs in Beijing zouden het midden- en kleinbedrijf verder ondersteunen”, verwacht Fidelity.

De gebeurtenissen doen volgens Fidelity denken aan juni 2015, toen Chinese aandelen een derde van hun waarde verloren. “Vandaag zijn de waarderingen vergelijkbaar, maar de markten ogen gezonder: er wordt minder geleend om te beleggen en er wordt belegd met een groter aandeel institutioneel kapitaal.”


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.