Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

EasyJet wijst overnamebod af, zegt niets over bieder

EasyJet wijst overnamebod af, zegt niets over bieder
9 sep 2021 om 10:23

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Prijsvechter easyJet heeft een overnamebod afgewezen maar vertelt er niet bij van wie de interesse afkomstig was. Het ongevraagde bod was volgens de luchtvaartmaatschappij te laag en de bieder is inmiddels niet meer geïnteresseerd in een deal. EasyJet wil zelf meer geld ophalen om het herstel van de coronacrisis te financieren en de activiteiten uit te breiden.

Ingewijden hebben tegen verschillende persbureaus aangegeven dat het bod kwam van het concurrerende Wizz Air. De Hongaarse prijsvechter, voornamelijk actief in Centraal-Europa, wil dat niet bevestigen. Ook topman Johan Lundgren van easyJet wilde niet bevestigen dat het bod kwam van Wizz Air.

De luchtvaartsector kampt sinds het begin van de coronapandemie met reisrestricties. Zo vervoerde easyJet slechts een tiende van het aantal passagiers in vergelijking met een jaar eerder in het eerste halfjaar van zijn boekjaar 2021.

Herstel

Het Britse bedrijf verwacht dat de Europese luchtvaartmarkt de komende jaren zal herstellen. EasyJet hoopt marktaandeel te winnen op grote maatschappijen als British Airways en Air France-KLM nu zij hun activiteiten op de korte afstand herstructureren.

De budgetluchtvaartmaatschappij wil met de verkoop van aandelen 1,2 miljard pond ophalen (1,4 miljard euro) ophalen. Daarnaast wil easyJet omgerekend zo’n 338 miljoen euro extra aan extra geld lenen. Het bedrijf heeft sinds het begin van de pandemie al meer dan 5,5 miljard pond opgehaald.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.