Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

China stopt goedkeuring nieuwe online games – media

China stopt goedkeuring nieuwe online games – media
9 sep 2021 om 10:42

China heeft de goedkeuring van alle nieuwe online games in het land tijdelijk opgeschort. Dt meldde de South China Morning Post donderdag.

In de strijd van de Chinese overheid tegen verslaving van jongeren aan games krijgen Chinese makers van games zoals Tencent en NetEase daarmee een nieuwe tik.

Het besluit werd bekendgemaakt nadat de Chinese autoriteiten onder leiding van de publiciteitsafdeling van de Chinese Communistische Partij en de toezichthouder op de gamesindustrie NPPA hadden gesproken met vertegenwoordigers van Tencent en NetEase over de manier waarop zij nieuwe beperkingen aan gamen voor minderjarigen gaan doorvoeren, meldde de krant op basis van een anonieme bron.

Woensdagmiddag meldde staatspersbureau Xinhua al dat deze gesprekken zouden plaatsvinden. 

Volgens één van de bronnen zou de stop op nieuwe games tijdelijk zijn, omdat het doel is om het aantal nieuwe games te beperken. Dat zou in de eerste helft van het jaar een beetje de spuigaten zijn uitgelopen. 

In 2018 was er al eens een negen maanden durend moratorium op nieuw games, waardoor veel kleine ontwikkelaars werden geraakt, aldus de Chinese krant.

Het aandeel Tencent daalde donderdag 8,5 procent. De Amsterdamse grootaandeelhouder Prosus levert 6,3 procent in. NetEase verliest zelfs 11 procent aan beurswaarde.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers HAL Trust

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.