Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

SEC richt pijlen op Coinbase

SEC richt pijlen op Coinbase
8 sep 2021 om 12:38

De Amerikaanse autoriteiten hebben plannen om Coinbase Global aan te klagen. Dit meldde de cryptobroker woensdag zelf.

De Securities and Exchange Commission ziet geen heil in de plannen van Coinbase om rente te betalen op het uitlenen van cryptomunten en dreigt met een rechtszaak als dit product zou worden aangeboden.

Vanwege die dreiging heeft Coinbase besloten om het programma Coinbase Lend tot in ieder geval oktober uit te stellen.

Coinbase zelf vindt dat het programma niet dient te worden gekwalificeerd als een belegging met onderpand. Daarvan heeft het de SEC zes maanden proberen te overtuigen, maar vooralsnog zonder resultaat.

Begin deze maand zei SEC-voorzitter Gary Gensler al in een interview met de Financial Times dat meer regulering nodig is voor cryptobrokers.

Volgens Gensler zouden er geen uitzonderingen moeten gelden voor cryptoplatforms ten aanzien van de bescherming van beleggers. “Als platforms nog relevant willen zijn over vijf tot tien jaar, dan is het noodzakelijk dat zij binnen een regulering vallen”, aldus de voorzitter. “Uiteindelijk draait de financiële wereld om vertrouwen.”

Gensler zei teleurgesteld te zijn in de reactie van de crypto-industrie op het verzoek aan handelsplatforms om zich te registeren bij de SEC.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.