Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Klimaatprotest bij opening grote autoshow München

Klimaatprotest bij opening grote autoshow München
7 sep 2021 om 12:09

MÜNCHEN (ANP/DPA) – Klimaatactivisten hebben dinsdag geprotesteerd bij de opening van de grote autoshow IAA Mobility in het Duitse München. De demonstranten van Greenpeace vinden dat de auto-industrie bijdraagt aan klimaatverandering en willen dat er snel een einde komt aan de verkoop van benzine- en dieselauto’s.

IAA Mobility is naar eigen zeggen ’s werelds grootste evenement op het gebied van mobiliteit. Grote Duitse autobedrijven zoals BMW, Daimler en Volkswagen tonen nieuwe modellen, maar er worden ook zaken als elektrische scooters en zelfrijdende voertuigen tentoongesteld. Bondskanselier Angela Merkel zou later op de dag aanwezig zijn bij de opening van de autoshow.

De demonstranten hadden borden bij zich met afbeeldingen van bosbranden en overstromingen en teksten als “De klimaatcrisis begint hier”. Ook werden verschillende wegen rond München geblokkeerd en werden spandoeken van bruggen gehangen.

Zand in de motor

Voor vrijdag en zaterdag zijn grote protesten aangekondigd rond IAA Mobility. Daar zouden vele duizenden mensen op af moeten komen. Verschillende milieugroeperingen hebben zich georganiseerd in een verbond met de naam Zand in de motor. De politie van München zet dan duizenden agenten in om de protestacties in goede banen te leiden.

De Duitse auto-industrie riep vanaf de autoshow op tot meer overheidssteun om de overstap naar elektrisch rijden makkelijker te maken. Zo zei topman Herbert Diess van Volkswagen dat het van groot belang is dat er voldoende duurzame stroom komt om alle elektrische voertuigen op te kunnen laden. Zijn collega Ola Källenius van Mercedes-Benz-moederconcern Daimler verklaarde dat er ook voldoende laadpalen in Duitsland moeten komen voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.